Belépés
Vegyes sütik
... gőz felett felverünk. Melegen a tészta tetejére kenjük
20 dkg cukrot 5 kanál tejet sűrűre főzünk 2 evőkanál kakaót, keverünk közzé és még 10 dkg vajat vagy margarint, ha felolvadt langyosan a habra simítjuk.




Rigó Jancsi


25 liszt 5 dkg zsír 5 dkg cukor 1 k. Kanál szalagári 1 e. kanál kakaó kevés tejjel össze gyúrjuk, hogy nyújtható...
Almás-rumos puding
... keverünk. Beledolgozzuk a lisztet és a cukrot, kivajazot...
Élesztos gofri
...
tej 1/4 liter VAGY joghurt,
éleszto 20 g.,
liszt 350 g.


A habosra kevert margarint keverje össze sóval,
vannilincukorral, tojással, majd adja hozzá a langyos tejbe
áztatott élesztos és a lisztet. Alaposan dolgozza össze. Az így
elkészített tésztát kb. egy órán át pihentesse. Még egyszer
keverje át, és a sütoben süsse ki. ...
Cseresznyés torta
... (agyag) gyümölcstorta-formát kikenünk. A cseresznyét kimagozzuk, leszárítjuk, és a forma aljára szórjuk. Ráöntjük a tésztát, és a maradék vajat r...
Sáfrányos kenyér
... vodka
2 evőkanál barna cukor
2 darabka fahéj
5 cm-es darabka gyömbér
8 narancs reszelt héja
6 szegfűszeg



ELKÉSZÍTÉS

A sáfrányt 2 evőkanál langyos tejbe áztatjuk. Mély tálban összekeverjük a cukrot, az olvasztott margarint, a maradék tejet és csipetnyi sót. Az elmorzsolt élesztőt a cukorral, a karamommaggal, a tejes-margari...
Madártej
... deci tejjel elkeverünk jó simára, s hozzáöntjük a felfőzött vaníliás tejhez, és a kellő s...
Karácsonyi édességek
... piskótát és a fahéjat, majd a tűzről levéve a többi hozzávalót (az étolajat utoljára) és kb. 25-30 percig hűlni hagyjuk.
Ez alatt elkészítjük a kelt tésztát. A lisztbe belekeverjük a langyos tej felével megkelesztett/elkevert élesztőt, a csipet sót,1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint a maradék tejjel elkevert kristálycukrot. Jól kidolgozzuk, míg hólyagokat vet, hozz...
Egybesült fasírt tésztakabátba
... evőkanál mustár, 1 tojás bekenni, sütőpapír.

Előkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt kis tálkába morzsoljuk, ráöntünk 2,5 dl langyos, kissé cukros tejet, a liszt mélyedésébe öntjük, és összekeverjük egy kevés liszttel. Letakarva 25 percig kelesztjük, utána hozzáadjuk a lágy vajat, a maradék tejet, a tojást és a só...
Tavaszi torta
... liszt


A krémhez:
3 tojás
6 evőkanál porcukor
3 dkg darált mandula
3 dkg vaj



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és az apró darabokra vágott vajat. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és csipetnyi sót. Kézzel sima, rugalmas tésztá...
Diós fasírt paprikakörettel
... hagyma, diónyi friss vagy negyed mokkáskanál őrölt gyömbér, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, 1 babérlevél, 2 ek. borecet, 2 ek. méz.

1. A fasírthoz a zsemléket beáztatjuk a langyos tejbe. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 ek. forró olajban, hűlni hagyjuk. A petrezselymet és a bazsalikomot leöblítjük, a petrezselyem level...
Kakaós Csigusz
... összedolgozzuk 60 dkg liszttel, 20dkg margarinnal, 2 tojás sárgájával, csipet sóval, szükség szerint tejjel, és alaposan bedagasztjuk.
Kilisztezett edényben a tetejét liszttel meghintve, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztes deszkán 1 ujjnyi vastag téglalap formára nyújtjuk, megöntözzük a megolvasztott 5 dkg vaj (vagy margarin) keverékével, meghint...
Anyám süteményei
... vékony lapot nyújtunk ki belőle. Az egyiket megkenjük lekvárral, megszórjuk 5 dkg cukorral elkevert darált dióval, ráhelyezzük a másik lapot, villával megszurkáljuk. Közepes tűznél sütjük, langyosan cukrozzuk.

Diós stangli

2 tojásfehérjét 25 dkg porcukorral és fél citrom levével addig keverünk, amíg kemény lesz. Kétfelé osztjuk, a felébe 25 dkg darált diót te...
Eper, a tavasz első csodája


Van, aki az epret nem szereti? Szerintem egyszerűen nem lehet, nem szeretni, lédús, finom, illatos, friss, édes, ízletes, és vidám, piros színével jókedvre hangol. Az eper, a tavasz első gyümölcse. Lassan elérkezik az eper szezonja, ami a valóságban nagyjából májustól június elejéig tart, de manapság már hamarab...
Nincs Cím
... vette le a klinika csukott ablakairól; az egész ház vidám vörös tégláival úgy hatott innen, mint bezárult paradicsom. Kasper égő szívvel nézte és sűrű csillogó könnycseppjei behullottak a langyosan gőzölgő tejbe.

Másnap a laboratórimban ült munkája fölött, mikor az adjunkt belépett. Nem mert hátranézni, de érezte, hogy az adjunk egy percig rátűzte szemeit, meg is állt e...
Húsvéti menü
...


100 g vaj
100 g cukor
1 cs vaníliás cukor
150 g liszt
½ kk reszelt citromhéj
30 dkg szeder

Elkészítés:

1 dl langyos tejbe 1 kk cukrot és az élesztőt elkeverjük, és langyos helyre állítva megfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a cukrot, a tojást, a maradék szobahőmérsékletű tejet, a cit...
Süssünk, főzzünk valamit...
...
3,5 dl tej, 1 kk cukor, 3 dkg élesztő , 50 dkg simaliszt , 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg cukor és egy csipet só, 3 tojás sárgája, 5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is)

1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk. Ha kész, a liszt közepére öntjük és galuska keménységűre gyúrjuk (ez eddig a kovász). Ez utá...
Húsvéti hagyományok
... cukor
3 dkg élesztő
50 dkg simaliszt
10 dkg vaj vagy margarin
5 dkg cukor és egy csipet só
3 tojás sárgája
5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is)

1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk. Ha kész, a liszt közepére öntjük és galuska keménységűre gyúrjuk (ez eddig a kovász). Ez u...
Húsvéti foszlós kalács
... cukor
3 dkg élesztő
50 dkg simaliszt
10 dkg vaj vagy margarin
5 dkg cukor és egy csipet só
3 tojás sárgája
5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is)

1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk. Ha kész, a liszt közepére öntjük és galuska keménységűre gyúrjuk (ez eddig a kovász). Ez után...
Krumplis pogácsa
... sajt.

Elkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 2 X 13-15 perc
Kelesztési idő: 70 perc

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, és krumplinyomón áttörjük.
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A 25 dkg margarint (a maradék 5 dkg a lekenéshez kell) a krumplival még langyosan habosra keverjük, hozzátesszük a megkelt...
Dió
... ízét!


A dió remekül illik a csiperkegombás, vargányás, zöldbabos vagy szárazbabos salátákhoz. Legfőképpen akkor, ha a babos salátát megöntözzük egy kis langyos dióolajjal is!

A dióbél kellemesen ropogós kontrasztot képez a főtt kagyló sima textúrájával (melyet metélőhagymával vagy t...
1 2 3 .........33 34 .....50 51 .....66 67 68 
Címkék: Kakaós Csigusz, Nincs Cím, Rigó Jancsi, tavasz első, tészta tetejére, habra simítjuk, habosra kevert, langyos tejbe, sütoben süsse, cseresznyét kimagozzuk, forma aljára, maradék vajat, olvasztott margarint, maradék tejet, elmorzsolt élesztőt, felfőzött vaníliás, tűzről levéve, többi hozzávalót, étolajat utoljára, kelt tésztát, lisztbe belekeverjük, maradék tejjel, lisztet tálba, közepébe mélyedést, liszt mélyedésébe, kevés liszttel, lágy vajat, apró darabokra, zsemléket beáztatjuk, fokhagymát meghámozzuk, előbbit finomra, bazsalikomot leöblítjük, petrezselyem level, tetejét liszttel, megkelt tésztát, egyiket megkenjük, másik lapot, eper szezonja, valóságban nagyjából, klinika csukott, langyosan gőzölgő, adjunkt belépett, percig rátűzte, élesztőt elkeverjük, maradék szobahőmérsékletű, kávéskanálnyi cukrot, liszt közepére, krumplit héjában, lekenéshez kell, babos salátát, dióbél kellemesen, főtt kagyló, vannilincukorral, metélőhagymával, paprikakörettel, megfonnyasztjuk, összedolgozzuk, belemorzsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.